Καλώς ήλθατε στη σελίδα του Α’ Παγκόσμιου Παναρκαδικού Διαδικτυακού Συνεδρίου.
Το Α’ Παναρκαδικό Διαδικτυακό Συνέδριο, το «τρελό» αυτό εγχείρημα που έγινε παγκόσμια πρωτοτυπία, πιστό στις εξαγγελίες του και στο πρόγραμμα του, έκλεισε τις πύλες του ακριβώς έπειτα από έξη μήνες συνεχούς λειτουργίας του.
Φιλοξένησε τριάντα δύο εισηγήσεις από τριάντα ένα εισηγητές, ειδικευμένους στα περισσότερα γνωστικά αντικείμενα. Η θεματολογία των εισηγήσεων άγγιξε σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα της Αρκαδίας και πρότεινε σε μεγάλο ποσοστό λύσεις πού αν μη τι άλλο, εύκολα μπορούν να βρουν τον δρόμο τους, αρκεί οι επίσημοι φορείς να κοιτάξουν την Αρκαδία στα μάτια και όχι αδιάφορα.
Δέκα χιλιάδες επισκέπτες του συνεδρίου - εκατό πενήντα δύο παρεμβάσεις, δείχνουν ένα πράγμα: την αγάπη και το ενδιαφέρον του Αρκά για τον τόπο του. Το συνέδριο, πέρα από τον ανώνυμο πολίτη, το παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και η Πανεπιστημιακή κοινότητα. Στο σύνολο τους τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, Οργανισμοί κτλ.. , έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις εργασίες του συνεδρίου.
Στις εργασίες του συνεδρίου δημοσιεύτηκαν πολύ σημαντικές ιστορικές, αρχαιολογικές, λαογραφικές και άλλες επιστημονικές έρευνες για την ανάπτυξη, που χρήζουν όχι μόνο επισταμένης μελέτης από τους ειδικούς, αλλά και συνέχιση της έρευνας.
Για την Επανάσταση του 1821 στην Αρκαδία, ο ιστορικός και πρόεδρος της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών κ. Τάσος Γριτσόπουλος, έδωσε με μοναδικό τρόπο και εξιστόρησε τα σημαντικά εκείνα σημεία της που έγιναν η βάση για την εξέλιξη του αγώνα.
Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημοσιεύτηκαν Δημογραφικά στοιχεία με βάση τα Οθωμανικά αρχεία, από τον Τούρκο Πανεπιστημιακό καθηγητή Levent Kayapinar αποκλειστικά για το Αρκαδικό Διαδικτυακό Συνέδριο και δίνουν στους ερευνητές της ιστορίας νέα ερεθίσματα για την σωστή και αμερόληπτη καταγραφή της.
Παράλληλα, δύο νέες σημαντικότατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις ήλθαν στο φώς με την ανασκαφική έρευνα της αρχαιολόγου Δρ. Άννας Καραπαναγιώτη. Με την εύρεση νέας Μυκηναϊκής Νεκρόπολης στα Λουτρά της Ηραίας αφ’ ενός και αφ’ ετέρου με την ανακάλυψη και ταυτοποίηση στα Κυπαρίσσια της Γορτυνίας της αρχαίας πόλης της Τραπεζούντας. Και αυτές οι δύο αρχαιολογικές ανακαλύψεις, δόθηκαν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά μέσα από το συνέδριο.
Ο επισκέπτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαβάσει τις εισηγήσεις και τις παρεμβάσεις στη διεύθυνση http://conference.arcadians.gr
Ο Δικτυακός τόπος Arcadians και η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου δεν εκπροσωπούμε την επίσημη Αρκαδία. Η πρωτοβουλία αυτή έγκειται στην αγάπη μας για την Αρκαδία και είναι καθαρά ιδιωτική. Δεν ζητήσαμε από κανένα φορέα επίσημο ή ανεπίσημο οικονομική βοήθεια. Τά έξοδα του συνεδρίου καλύφτηκαν εξ ολοκλήρου από την οργανωτική του επιτροπή. Δεν ενταχθήκαμε σε κανένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στη διεξαγωγή του συνεδρίου.
Μπορείτε να διαβάσετε τα πρακτικά του συνεδρίου απο αυτό το link.
Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, διεκδικούμε όμως με πάθος την ποιότητα ζωής στην Αρκαδία και βρισκόμαστε απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται
Αναστασόπουλος Κ. Βασίλης
http://www.arcadians.gr
http://www.arcadians.eu
http://conference.arcadians.gr
Η Οργανωτική Επιτροπή