Το Συνέδριο αυτό δε θα πραγματοποιούνταν χωρίς την ουσιαστική βοήθεια μιας σειράς σημαντικών ανθρώπων οι οποίοι μας έδωσαν κατευθύνσεις, μας συνέστησαν εισηγητές, μας έλυσαν τις απορίες σε διάφορα θέματα τεχνικής φύσεως, μας επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουμε το όνομά τους για να προβάλουμε την πρωτοβουλία μας αυτή και μας ενθάρρυναν να προχωρήσουμε όταν βρισκόμασταν σε αδιέξοδο.

Καταρχάς ευχαριστούμε όλους του εισηγητές που παίρνουν μέρος σε αυτό το Συνέδριο καταθέτοντας την άποψή τους για την Αρκαδία του μέλλοντος. Τους ευχαριστούμε γιατί ενώ αρκετοί από αυτούς είναι παγκοσμίως γνωστοί και καταξιωμένοι, εμπιστεύτηκαν μια… παγκοσμίως άγνωστη οργανωτική επιτροπή και αφιέρωσαν αρκετό από το λίγο ελεύθερο χρόνο τους στο συνέδριο αυτό.

Ιδιαίτερη μνεία θέλουμε να κάνουμε στον Πρόεδρο της Εταιρείας Πελοπονησσιακών Σπουδών Τάσο Α. Γριτσόπουλο, «τον 95χρονο έφηβο» που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Συνέδριο σε μια στιγμή που τα πνεύματα είχαν μάλλον καμφθεί. Μας ενέπνευσε αισιοδοξία, μας συμβούλευσε, μας έδωσε κατευθύνσεις, μας πρότεινε νέους εισηγητές, μας έδωσε δύναμη με τον καλό του λόγο. Μας γοήτευσε τόσο με το σπινθηροβόλο πνεύμα του όσο και με το χιούμορ και τη ζωντάνια του.

Στην πρώτη φάση διοργάνωσης του συνεδρίου και κατά την αναζήτηση εισηγητών είχαμε την ενεργητική συμπαράσταση πολλών ανθρώπων.

Ευχαριστούμε:
Τις κυρίες Ντόρα Γόντικα και Βεατρίκη Φαρμάκη οι οποίες μοιράστηκαν μαζί μας την τεράστια εμπειρία τους στη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων.
Τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Princeton και Αντιπρόεδρο του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών κ.Δημήτρη Γόντικα.
Τον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αλεξανδρόπουλο Ιωάννη
Τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Σβολόπουλο.
Τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηρακλή Μήλλα.
Τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Yale κ. Δημήτρη Γούτα.
Τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σικάγο και συγγραφέα κ. Γιάννη Τσιώλη.
Τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκο Δεμερτζή.

Στην οργάνωση του Συνεδρίου μας βοήθησαν καθοριστικά :
Ο κ. Δημήτρης Γιάνναρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Βοστώνης.
Ο κ. Howard Rheingold, ο guru των διαδικτυακών κοινοτήτων που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας να χαιρετίσει το συνέδριο.
Η κ. Χριστίνα Β. Οικονομοπούλου, διοικήτρια του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.
Ο κ. Νίκος Δήμου που ανταποκρίθηκε άμεσα δηλώνοντας ότι στο συνέδριο θα είναι «ωσεί παρών».
Ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος και σημαντικότερος θεωρητικός του διαδικτύου ( και όχι μόνο) σήμερα στη χώρα μας.
Ο πληθωρικός και δραστήριος κ. Ντίνος Μακρόπουλος, Ερευνητής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», πρωτοπόρος του Διαδικτύου και της Τεχνολογίας των Δικτύων στην Ελλάδα.
Ο κ. Νίκος Βασιλάκος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ.
Ο κ. Χρίστος Κατσέτος, ιατρός-ερευνητής , ο οποίος με τη σοφία του και τις εύστοχες παρεμβάσεις του μας κατηύθυνε και μας εμψύχωσε στις δύσκολες στιγμές.
Ο κ. Νίκος Σιαρρές ο οποίος παρενέβη υπέρ ημών αρκετές φορές και άμεσα στα πραγματικά « υψηλά κλιμάκια».
Ο Αρκάς κ.Paul Sathoulopoulos, Διοικητής της Marathon Bank of New York και μέλος του Δ.Σ. της Τραπέζης Πειραιώς που προσφέρθηκε να μας στηρίξει οικονομικά εφόσον το χρειαζόμασταν. Τον ευχαριστούμε θερμώς!
Ο κ. Andrew Athens Πρόεδρος Σ.Α.Ε.
Ο Κοζανίτης «γίγαντας» της Νέας Υόρκης κ. Παναγιώτης Ξενόπουλος, ο οποίος μαζί με τον κ. Σιαρρέ έκαναν με τις παρεμβάσεις τους τα αδύνατα σε μας, δυνατά.
Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής, Αιδεσιμότατος κ. Αλέξανδρος Καρλούτσος.
Ο κ. Κώστας Καμάρας, σύμβουλος της Διεθνούς Ένωσης Εφημερίδων (World Association of Newspapers).
Ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Μεσσήνης.
Η κυρία Νάνσυ Μπίσκα του Hellenic American National Council.
Ο κ. Διομήδης Χασούρας, ερευνητής πληροφορικής του ΕΚΠΑ, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο μας κόλλησε το μικρόβιο της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών.
Ο κ. Σπύρος Δασκαλέας σε τεχνικά θέματα.

Ευχαριστούμε :
Τους Χορηγούς Επικοινωνίας που διαδίδουν ο καθένας με τον τρόπο του το συνέδριο αυτό. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, τον κ. Γιώργο Τζινιέρη, που πρώτος αγκάλιασε την προσπάθεια μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες μας:
Ρέα Νικολακοπούλου, η οποία δημιούργησε το λογότυπο του συνεδρίου.
Στάθη Μερτινό που «έστησε» τη σελίδα του Συνεδρίου.

Ευχαριστούμε τον καθηγητή κ. Μαρά και την καθηγήτρια κ. Κουλούρη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την επικοινωνία που είχαμε.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τις οικογένειές μας, τα έτερα ημίσεα και τους στενούς μας φίλους για την κατανόηση που επέδειξαν από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα.

Η Οργανωτική Επιτροπή