Ευχαριστούμε τον καθηγητή κ. levent Kayapinar που τίμησε το Συνέδριο μας με τις δύο μοναδικές Εισηγήσεις του για τον Αρκαδικό χώρο με βάση τα Οθωμανικά Αρχεία. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που δημοσιεύονται τέτοιες Εισηγήσεις.
Ευχαριστούμε επίσης τον καθηγητή κ Ηρακλή Μήλλα που έκανε τη μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα.Το κείμενο είναι πολύ σύνθετο και η μετάφρασή του αρκετά κοπιαστική.
Με αφορμή τα άγνωστα για την ελληνική βιβλιογραφία στοιχεία που διάβασα στις εργασίες σας,θα πρότεινα στους ιστορικούς ερευνητές της Ελλάδας-αν υπάρχουν,να ασχοληθούν με τα οθωμανικά αρχεία και να έλθουν στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας.Δεν κατάγομαι από την αρκαδία
αλλά οι εργασίες που διάβασα αφορούν τον ελληνικό χώρο γενικότερα.Διδουν μια διαφορετική διάσταση στην κατανόηση των γεγονότων μιας περιόδου που δυστυχώς ελάχιστα γνωρίζουμε.Σημαντικότατες οι εργασίες σας που ελπίζω να έχουν την αποδοχή που τους αξίζει.
Συγχαρητήρια στους αρκάδες που πάντα βρίσκονται μπροστά σε πολλούς τομείς.Το συνέδριο αυτό είναι μοναδικό.
Θησαυρός! έτσι χαρακτηρίζω τις δυό εργασίες σας που διάβασα κ.Καγιάπιναρ.Δίνετε φώς στο σκότος που επικρατεί για την περίοδο 1400-1700.Μήπως η πολιτεία μας πρέπει να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον και να δούμε στο μέλλον μια εργασία που να αφορά τον Ελληνικό χώρο γενικότερα?Τι να πώ, συνεχίστε..Καταπληκτικό συνέδριο.
Η εργασία σας μας δίνει νέα δεδομένα για την ιστορική έρευνα.Άκρως ενδιαφέρουσα και πολύτιμος οδηγός για την ιστορική αλήθεια.Πρέπει να την μελετήσουν μετά προσοχής οι σύγχρονοι ιστορικοί-Έλληνες κυρίως και να εξαχθούν συμπεράσματα.
Αρκάδες συνεχίστε να μας δίνεται.....
Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβάσαμε κ. Καγιαπιναρ, στο σύνολο τους οι κάτοικοι της Αρκαδίας ήταν Ρωμιοί Τούρκοι και Αρβανίτες. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλά τοπωνύμια Σλάβικης προέλευσης στην Αρκαδία(Στεμνίτσα-Ζάτουνα-Ζυγοβίστι-Χρυσοβίτσι και πολλά ακόμη), πως εξηγείται αυτό αλήθεια.Για να φτάσουν ως τις μέρες μας αυτά τα τοπωνύμια δεν μαρτυρούν και τη Σλάβικη παρουσία στον Αρκαδικό χώρο? Αφομοιώθηκαν με τον χρόνο οι Σλάβοι από το ντόπιο στοιχείο και αν ναι, ποιά περίοδο περίπου έγινε αυτό.
Πιστεύω πολύ πρίν την οθωμανική κατάκτηση.
09/04 07:47:48
Προσθήκη σχόλιου
Το άρθρο έχει κλείσει, δεν είναι δυνατό να προσθέσετε σχόλια σε αυτό ή να ψηφίσετε για αυτό
Αναστασόπουλος Βασίλης wrote:
Ευχαριστούμε επίσης τον καθηγητή κ Ηρακλή Μήλλα που έκανε τη μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα.Το κείμενο είναι πολύ σύνθετο και η μετάφρασή του αρκετά κοπιαστική.
Admin.